In de spotlight; Mark Schramm

Mark is 32 jaar oud en werkt, heel toepasselijk, 32 uur per week bij Kwekerij Roobeek.

Voorheen heeft Mark een tijdje in de bijstand gezeten. Ook heeft hij gewerkt in Boxmeer bij Stichting Actief. Dat was een kringloopwinkel, die naast een winkel ook mensen hielp met, bijvoorbeeld, het leeghalen van huizen. Daar deed hij eigenlijk van alles.

Bij Roobeek is Mark vooral bezig met de rozen en het aansturen van zijn collega’s die ook met de rozen werken. Mark is graag buiten én vindt het fijn om bezig te zijn. Mede daarom vindt hij zijn werk bij Roobeek zo leuk.

Hoewel hij het werk soms ook wel moeilijk vindt. Mark is namelijk hoogsensitief, prikkels en emoties komen bij hem heftiger binnen. Is een collega bijvoorbeeld boos, of verdrietig dan kan het voor Mark zwaar zijn om er in de buurt te zijn. Bij Roobeek werken heel verschillende mensen, hierdoor kan dit wel eens lastig zijn.

Toch is Mark heel blij met zijn collega’s hoor! Hij vindt zelf dat hij met veel leuke mensen werkt. Ook heeft hij veel geleerd bij Roobeek, hij is erachter gekomen dat hij veel meer kan dan dat hij aanvankelijk dacht.
Hiervoor had hij nooit veel met planten gewerkt, inmiddels is hij er best goed in en weet hij veel over, onder andere, rozen en coniferen.

Mark vindt het fijn dat hij bij Roobeek werkt en wil hier het liefst dan ook nog lang blijven. Het werk geeft hem voldoening en hij vindt het fijn om te zien dat iedereen, mede dankzij hem, lekker aan het werk kan.

Leave a Reply